" /> Blog 12. Ilyen az ideális fa gyümölcstál - Fa ajándék és has
Blog

Blog 12. Ilyen az ideális fa gyümölcstál

2021.03.23 15:37
Blog 12. Ilyen az ideális fa gyümölcstál

Ilyen az ideális fa gyümölcstál

 

A gyümölcstál azon konyhai használati tárgyak egyike, amivel díszíthetjük a pultot vagy az étkezőasztalt. Lehet szögletes, kerek, készülhet fémből, műanyagból vagy fából, mindegyiknek megvan a maga szerepe és szépsége. A különböző gyümölcsök rendkívül változatosan és sokszínűen variálhatók benne, és vidám hangulatot kölcsönöz a konyhának.

Ha lakberendezésről van szó, részesítsük előnyben a természetes alapanyagokat. Egyrészt újrahasznosítási szempontból, ezáltal a környezetünket védjük, másrészt teljesen más hangulatot idéz egy természetben is megtalálható használati cikk a házban, mint egy műanyag. 

Milyen az ideális fa gyümölcstál?

A fa évezredek óta használt és közkedvelt alapanyag, amely sok művészt megihletett már. 

A fa további előnye, hogy megfelelő felületkezelés mellett rendkívül időtálló tud lenni, és sok-sok éven át megőrzi természetes szépségét. Nincs káros anyaggal való érintkezés, ami különösen fontos a gyümölcstálban tárolt majd elfogyasztott gyümölcsök szempontjából. 

Mi a FA-TIME Hungary-nél a megmunkált fát gyógyszertári paraffinolajjal kezeljük. Ezt a bevonatot kapják többek között a gyerekjátékok is, melyeket kicsik és nagyok is biztonságosan a szájukba vehetnek, rágcsálhatnak. Így biztos lehet benne, hogy a gyümölcs tárolására alkalmas gyümölcstál is hasonlóan vegyszermentes termék.

Méretét tekintve se nem kicsi, se nem túl nagy. Az általunk gyártott gyűrűs jellegű, masszív és esztétikus, kör alakú gyümölcstál 40 cm átmérőjű, 12 cm magas. Vagyis egy átlag családnak szánt egy heti gyümölcsadag, kb 2, 2,5 kg kényelmesen elfér benne. Ez persze függ attól is, milyen gyümölcsök kerülnek bele.

Japánakácból készül, ami kellőképpen időtálló és strapabíró fajta.

A fa gyümölcstál tisztítása

Mint a legtöbb terméknél, itt is felvetődik a kérdés, hogy mennyire könnyű a tisztítása, illetve milyen sok odafigyelést igényel.

Az általunk gyártott fa gyümölcstál azáltal, hogy megfelelő kezelésen megy át, tisztítása is rendkívül egyszerű. Mosogatószeres vízzel és szivaccsal tisztán tartható, de makacsabb szennyeződés esetén mosogatógépben, kímélő fokozaton is tisztítható.

Számunkra - bár mi elfogultak vagyunk a fával szemben - a megmunkált fa illata és természetes szépsége sokkal esztétikusabb látványt nyújt bárhol a lakásban, így a konyhában is, ezért jó szívvel ajánljuk minden háztartásba a kézzel készített fa gyümölcstálat.

Ha ajándékba szánja, egyedi gravírozással is kérheti, így valóban személyessé teszi az ajándékozás pillanatát.

Szokták vinni nászajándékba, születésnapra és névnapra, neves alkalmakra. 

 

Egyéb fa konyhai termékek

A konyhában több fatárgy is elfér egy helyen. Különlegességük, hogy mindegyik egyedi, mindegyik kézzel gyártott, és mindegyikkel díszíthetünk annak ellenére, hogy a hasznát is vesszük.

Egyik ilyen közkedvelt termék a fa vágódeszka, melyen a mindennapi konyhai munka is élményt nyújt. Van szögletes, kerek, egy fából vagy több fafajtából összeállított darab, nyeles és nyél nélküli, de még késsel együtt kapható is.

Szeretné stílusosan indítani a napot? Mi sem egyszerűbb ennél, mint egy finom és tápláló reggeli, melyet hangulatos reggeliződeszkáról fogyaszt el. Nézze meg az általunk gyártott reggeliződeszka szettet, és ha kedvet kapott hozzá, szerezze be és használja tányér helyett!

Segítünk megvalósítani egyedi elképzeléseit is, keressen bennünket bizalommal a www.fajandekok.hu weboldalon keresztül elérhetőségeink valamelyikén.