" /> Blog 22. Kézműves termékek: egy falevél dekoráció is lehet a
Blog

Blog 22. Kézműves termékek: egy falevél dekoráció is lehet a lakás legjobb díszítőeleme

2021.09.13 22:41
Blog 22. Kézműves termékek: egy falevél dekoráció is lehet a lakás legjobb díszítőeleme

Kézműves termékek: egy falevél dekoráció is lehet a lakás legjobb díszítőeleme

 

Egyöntetűen kijelenthetjük, hogy manapság a kézműves termékek aranykorát éljük. Világszerte népszerűek a kézzel készített termékek, amelyek az egyediség mellett számos pluszt adhatnak a tömegtermelés során előállított árukhoz képest. A falevél dekoráció alapja egy olyan különleges motívum, mely sokrétűen felhasználható a kézzel készült termékek gyártása során, így egészen biztos, hogy nagyon különleges lesz az e motívumot felhasználó, fából készült kiegészítő elem.

Arról röviden írtunk már korábban, hogy miért érdemes lakásdekorációnak az egyedi és kézzel készített termékeink közül választani, most arra kívánunk bizonyságot adni, hogy a használati tárgyak témakörében is jelentős az általunk adott kínálat. Vehető-vihető, ajándéknak, vagy akár a saját lakásunkba, magunknak is kitűnő választás lehet.

 

Kézműves és garantáltan jó minőség - falevél dekoráció a mindennapi használatban

 

Az, hogy egy kézműves termék jó minőség, nem magától értetődő. Akár a használati, akár dekoratív elemek közül választunk kézzel készített terméket, sőt, még az élelmiszerek esetében is - fontos, hogy meggyőződjünk a termék megalkotásának részleteiről. Attól, ha valamit kézművesnek neveznek, még nem garantálja a hosszú élettartamot. Fontos, hogy a kézzel készített termékek vásárlását megelőzően kicsit ismerjük meg a termék megalkotásának körülményeit - ez a kézzel alkotó műhelyek esetében sok esetben nyílt információ.

A nálunk kapható termékek garantáltan magas minőségűek, ugyanis a gyártásuk során kiemelten figyelünk arra, hogy az adott használati vagy dekorációs tárgyat úgy hozzuk létre, hogy az hosszú távú használatot biztosítson tulajdonosa számára. 

Az előállítandó termék esetében mindig nagyon fontos végiggondolni azt, hogy milyen alapanyagból készüljön. Így, mivel a falevél alakú edényalátétek esetében is fontos a tartósság, illetve a valósághű forma megjelenítése, ezért ezeknek a tárgyaknak a gyártása során juhar-, japán akác-, tölgy-, sajmeggy-, cseresznye-, berkenye- és diófákat használunk, mert ezek mindegyike amellett, hogy biztosítja a kívánt színvonalat, egyedi színhatást is adhat az elkészült műnek.

 

A falevél, mint edényalátét nem csak hasznos, hanem mutatós dekoráció is egyben, ami a vidám családi ebédek hangulatához is hozzáad egy kis pluszt.

 

Pár fontos dolog, amire érdemes figyelni a dekorációs elemek kiválasztásánál

 

Az alapvető lakberendezési elvek figyelembevétele fontos akkor is, amikor a kézműves termékek közül válogatunk. A letisztult és finom formák szépen összhangba hozhatóak többféle stílusirányzattal, de arra mindenképpen érdemes figyelni, hogy az egyes lakberendezési elemek harmóniában legyenek egymással.

Fontos, hogy figyeljünk arra, hogy a hasznlát dekorelemek ne helyezkedjenek el úgy, hogy zsúfolt hatást keltsenek, inkább hagyjunk nagyobb tereket, mely által az ott lakó emberek kiegyensúlyozott mindennapjai garantálva lesznek.

Bár a természetes anyagú, kézzel készült kiegészítők és használati tárgyak általában egyszerű megjelenéssel bírnak, de ezek esetében is fontos arra figyelni, hogy elkerüljük a zsúfolt hatást. Ha például asztalunk az egyszerű és természetes terítéket kapja egy-egy neves alkalomkor, akkor érdemes megfontolni a falevél dekorációt is hozzá, amit tovább kombinálhatunk még a természetből származó egyéb motívumokkal - például termésekkel, virágokkal vagy bármilyen más környezeti elemmel.


Előfordulhat, hogy ennek eléréséhez egy konkrét tárgy konkrét elképzelés alapján hiányzik csak, mely fából egyedileg megvalósítható - ebben mi szívesen segítünk. Bármennyire is egyedi, bármennyire is más, ha fából készül, mi fogjuk tudni a megoldást.