" /> Blog 19. Életfa,falikép, lakásdekoráció - Fa ajándék és hasz
Blog

Blog 19. Életfa,falikép, lakásdekoráció

2021.07.26 09:02
Blog 19. Életfa,falikép, lakásdekoráció

Életfa falikép, lakásdekoráció - ajándék a természettől

Amikor egy ajándék választása előtt állunk, sokféle szempontot figyelembe veszünk - legyen tartós, szép, díszítő, vagy akár használata által legyen praktikus. Akik kedvelik a természet ihlette tárgyakat, az egész biztosan örülni fognak az általunk gyártott életfa falikép lakásdekorációnak, ugyanis a természet több módon is megjelenik az életfa termékeinken.

 

Életfa falikép, mint lakásdekoráció

Korábban írtunk már arról, hogy a Fajándék miért is fajándék, illetve arról is szót ejtettünk, hogy miért jó az általunk készített tárgyak ajándékozása, legyen szó akár kicsikről, akár nagyokról. Ha a felnőtt korosztály számára keres valaki ajándékot, akkor mindenképpen ajánljuk az életfa falikép lakásdekorációként való kivitelezését.

Az életfa szimbólum minden bizonnyal nem ismeretlen már az ajándékot kereső számára, hiszen egy gyakran felbukkanó, pozitív jelentésű motívum. Amellett, hogy jól néz ki, nem árt tisztában lenni a jelentésével. A története az ókorig is visszanyúlik, a kelták számára a természeti erők közötti egyensúlyt és harmóniát jelentette, de a szimbólum az északi germán népek mitológiájának is része volt.

A kelták szerint az életfa különleges energiákkal rendelkezett, minden ember ősének egy-egy fát hittek. Emiatt például a törzsfák kivágását a legnagyobb bűncselekménynek tartották, illetve egy harc után a vesztes törzsfájának kivágása volt az igazi diadal. 

Az, hogy a harmóniát jelenti az életfa, szintén nem véletlen. Úgy gondolták a régiek, hogy a Földön minden élet kapcsolódik egymáshoz, az erdőben a fák ágainak összekapcsolódása szintén ezt szimbolizálja, a jelentésen túl pedig otthont biztosít az ott élő minden élőlénynek.

Jelentésétől fogva sem véletlen - tehát -, hogy a lakberendezésben is, életfa falikép, lakásdekoráció elemeként használják ezt a szimbólumot. A lakásdekorációk között szívesen készítjük és tartjuk webáruházunkban ezeket a tárgyakat, ugyanis biztosak vagyunk abban, hogy a jelentése alapján is a termékkel megajándékozott szeretni fogja, és hangulatában is elősegíti az otthoni harmónia megteremtését.

 

Az életfa megjelenítése a modern korban

Napjainkban az életfa ábrázolása igencsak sokszínű, formai megjelenítése rendkívül bőséges, a népi hímzés, a díszítő fafaragás és a tűzi kovácsolás által készített eszközökön sokszor stilizáltan is megjelentetik. A hangsúly ezeknek a termékeknek az esetében mindig azon van, hogy a kész mű jókívánságokat közvetítsen. A készítőét, illetve az ajándékozóét egyben - és azok a termékek, amelyek a pozitív rezgés mentén készülnek, köztudottan jó energiát fognak közvetíteni tulajdonosának. 

Több gyártó használja előszeretettel az életfa motívumot, mivel a természet maga jelenik meg az adott terméken - legyen az fémből bármilyen ékszer, vagy esetleg fából lakásdekoráció. Mi a Fajándékok gyártójaként azért szeretjük az életfa megjelenítését, mert a szimbólum maga is a mi alapanyagunk, vagyis fa. A lakberendezők, home stagerek vagy otthonukat szépítgetni szerető ügyfelek, akik szeretnének rendelni életfát, több típusú fából is kérhetik a falra szánt dekoráció elkészítését tőlünk. A méret is lehet egyedi, így ha ezen szeretne valaki változtatni, az is a kérés szerint megoldható. Ebben az esetben nem kell mást tenni, mint felvenni velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken.

Minden téren igyekszünk a kéréseket teljesíteni, rugalmasságunk garantálja, hogy megrendelőnk igénye alapján készítjük el a hozzánk intézett elképzeléseket, így az elkészült mű mindenki számára örömet fog okozni.