" /> Blog 17. Ezüstfa - a dekorációs elem, ami lenyűgöz, ha a nap
Blog

Blog 17. Ezüstfa - a dekorációs elem, ami lenyűgöz, ha a nappalidba költözik

2021.07.03 20:30
Blog 17. Ezüstfa - a dekorációs elem, ami lenyűgöz, ha a nappalidba költözik

Ezüstfa - a dekorációs elem, ami lenyűgöz, ha a nappalidba költözik

Az ezüstfa, más néven olajfűz (Elaeagnus angustifolia) kívül-belül gyönyörű cserje. Levelei ezüstösen csillognak a napfényben, törzséből pedig csodaszép használati tárgyak és díszek készíthetők. Az ezüstfa törzse keresztmetszetben az évgyűrűket szépen kivehetően ábrázolja, éppoly ezüstösen és hamvasan, mint amilyen az élő cserje levele.

Az ezüstfából készült órák és ingaórák igen változatos képet mutatnak. Az órákat egytől egyig az adott fa jellegéhez igazítjuk, és igyekszünk változatos, szemet gyönyörködtető, egyedi termékeket gyártani. 

A bemutatott darabok mind egyediek, mert az ezüstfa roppant különleges tulajdonságokkal bír. 

Ezüstfa órák 

Egy alap klasszikus darab, amin sem ágak, sem egyéb kiegészítő nem látszik, a legmodernebb nappalit is remekül díszíti. A fát mindig természetes alapanyagokkal kezeljük, melytől időtálló és tartós lesz, és nem fog rajta a nap, sem az idő vasfoga. 

Ha különlegesebb ezüstfa órára vágyik, akkor vannak olyan darabok, amik ággal együtt készülnek, és az órát mutató számlálók helyett különböző hosszúságú gyöngysor sejteti a pontos időt. Akár hiszi, akár nem, így is tökéletesen kiolvasható belőle, hogy hány óra is van valójában, ráadásul igen mutatós.

Rusztikus, azaz régi ezüstfából is készítünk órákat. Remekül mutat a dolgozószoba falán, egy nagy könyvespolc mellett vagy az olvasósarokban, de akár a konyha dísze is lehet.

Ingaóra ezüstfából. Nálunk a hagyományos órák mellett ingaórákat is talál, ezek régi klasszikus darabok újragondolva. Az óraszerkezet egy roppant pontos konstrukció, így nem kell attól tartani, hogy elromlik vagy késésben lesz miatta. Felejtse el a pontatlan régi órákat, ezzel az ingaórával régi idők hangulatát varázsolja majd a nappalijába.

 

Ezüstfából asztali és fali órákat is készítünk, melyeket úgy álmodtunk meg, hogy szögletesek legyenek, így talpra állíthatók, ha asztalra kerülnek, és falra szerelhetők, ha épp oda jobban illenének. Ebben az esetben az óra törzse alkotja a keretet, így az évgyűrűk vízszintesen helyezkednek el. Igazán mutatós darab.

 

Miért pont faóra?

Sokan tehetik fel ezt a kérdést, hiszen órából számtalan fajta létezik. A faórák tartósak, szépek, természetesek és környezetkímélők - mert manapság ez is fontos szempont. Az újrahasznosításról nem kell sok szót ejteni, hiszen 100%-ban természet adta alapanyagokkal dolgozunk.

Gyakran tapasztaljuk, hogy ajándékba viszik az órákat, aminek nagyon örülünk. Ezek az órák valóban egyediek és megismételhetetlenek, bármennyire is szeretnénk, nem tudunk két egyformát gyártani. Nagyon hasonlót igen, de tökéletesen egyformát nem. Pont ez a szép bennük, ez teszi különlegessé őket.

Gravírozással kérve még személyesebbé válik az aktuális ünnep.

 

Rendeljen tőlünk online

A honlapunkon, a www.fajandekok.hu weboldalon minden termékünk mellett részletes leírást talál a fafajtáról, a termék méreteiről, esetleges különlegességeiről, a súlyáról. 

Ennél sokkal többet akkor sem tudna meg róluk, ha személyesen látogat el bicskei üzemünkbe, ezért javasoljuk, hogy rendelését online adja le, melyet készlet függvényében néhány napon belül házhoz is szállítunk. Ha kérdése van vagy elakadna, vagy egyedi készítésű alkotásra vágyik, akkor is keressen bennünket bizalommal, segítünk együtt gondolkodni és megvalósítani az elképzelését.