" /> Blog 14. Gravírozott fa ajándékok - Fa ajándék és használati
Blog

Blog 14. Gravírozott fa ajándékok

2021.06.02 16:33
Blog 14. Gravírozott fa ajándékok

Gravírozott egyedi fa ajándékok

A gravírozott fa ajándékok szépségük mellett a tartósságról is híresek. Biztosan látott már olyan faliórát, képet vagy fából készült dísztárgyat, amelybe belegravíroznak egy híres épületet, egy szép motívumot vagy egyedi dolgokat. 

Többféle eljárás létezik, ami a fába történő gravírozást illeti. Ismerünk lézergravírozást, CNC marógéppel történő gravírozást, és van 3D nyomtatás is. Mindegyik pontos, tartós eredményt biztosít, a technológia azonban minden esetben más és más.

 

CNC marással készült Budapest órák – gravírozott fa ajándék

Akik szeretik a kontrasztos és egyben természetes anyagokból készült dísztárgyakat, azok figyelmébe ajánljuk a CNC gravírozógéppel készült, Budapest híres épületeit ábrázoló gravírozott óráinkat. A Parlament, a Zsinagóga, Szabadság-híd, Vajdahunyad vára, Opera, Hősök tere, Halászbástya, Lánchíd és még sok más híres épület megtalálható gravírozott óráink között. A CNC marás, más szóval gravírozás egy x, y koordinátákon mozgó gép, ami előre programozott parancsot hajt végre, ezáltal bevési a programozott feladatot, azaz belemarja a fába a kódolt képet. A munka végeztével festeni is tudjuk a kész művet, ami még hangsúlyosabbá és szebbé varázsolja a gravírozást. 

Gravírozott óráink általában sötét és világos barna színben (azaz a fa nyers és természetes színében, illetve sötét színű kirajzolódott formában) születnek. Ez a legtermészetesebb hatás, amit egy esztétikus falióra nyújthat.

Nem jelenti azonban azt, hogy ne lehetne más színt használni akár a kiemeléskor, akár alapszínként. Mind csak a képzeleten múlik, ugyanis egyedi ötleteket is örömmel teljesítünk!

 

Focirajongók figyelmébe

Ha szereti a focit, és mindig tudni akarja a pontos időt, hogy ne maradjon le egy kedvenc meccséről sem, érdemes beszerezni a kedvenc focicsapat emblémájával gravírozott faliórát. Ez lehet a Liverpool, Real Madrid, Manchester United, UTE, Fradi és még számos más focicsapat logója, egy biztos: az időt mindig pontosan fogja mutatni.

 

Egyedi gravírozás: Ha születésnapra, esküvőre, ajándékba szánja bármelyik termékünket, keressen bennünket egyedi ötleteivel és kéréseivel a www.fajandekok.hu webáruházon keresztül. Számos referenciát tudunk mutatni, és a legmerészebb ötletét is megvalósítjuk!

 

Nem csak gravírozással dolgozunk, Simon András grafikus művész rajza alapján megvalósult domborintarziás faliképeket és fali órákat is készítünk. Ezek a képek híresek különleges motívumaikról, mutatós és egyedi stílusjegyekről.

 

Cégtörténet és rendelés

A FA-TIME Manufaktúra Kft. 1998-ban alapított kézműves vállalkozás. A hazai és nemzetközi lakberendezési kultúrában egyedi készítésű faóráival vált közkedveltté, ám mára a dekorációs és a használati tárgyak világában is igen népszerű termékeink vannak jelen a piacon. Hazai vásárok, nemzetközi kiállítások rendszeres résztvevői vagyunk.

Konyhai különleges vágódeszkák, díjnyertes kínálótál, Nagy-Magyarország órák és számos más fatermékeink több mint 20 éve bizonyítottan első osztályú és jó minőségű, tartós, közkedvelt darabok.

Üzemünk és bemutatótermünk Bicskén található, a rendelést egyszerűen a Fajándékok webáruházon keresztül adhatja le. A futárszolgálat néhány napon belül házhoz szállítja a kiválasztott fa ajándéktárgyakat.

 

Minden kézműves termékünk mellett leírás is található a honlapon, valamint több fotóval és méretekkel segítjük a vásárlást. Ha kérdése adódik, keressen bizalommal bennünket!