" /> Blog 6. A fa vágódeszka tisztítása lépésről lépésre - Fa ajá
Blog

Blog 6. A fa vágódeszka tisztítása lépésről lépésre

2020.12.28 08:24
Blog 6. A fa vágódeszka tisztítása lépésről lépésre

A fa vágódeszka tisztítása lépésről lépésre

 

Fa vágódeszka minden háztartásban található. Más és más vágódeszkát használunk nyers húsokhoz, zöldségekhez és gyümölcsökhöz. A fertőzésveszély miatt is fontos, hogy ne keverjük a különböző típusú ételeket a feldolgozás alatt. A nyersen fogyasztott élelmiszereket például igencsak javasolt külön vágódeszkán feldolgozni a húsoktól. Ebben a bejegyzésben megnézzük a fa vágódeszka tisztítása kapcsán a lépéseket.

 

A fa vágódeszkák nem csupán egyszerű vágódeszkák, a Fajándékok webshopból rendelt darabok legalábbis biztosan nem. A FA-TIME Hungary-nél 1998 óta dolgozunk a kiváló minőségen. Eleinte órákat készítettünk, majd az egyre bővülő kínálatba bekerültek a fa edényalátétek, kiegészítők, faliképek és természetesen a fa vágódeszkák is.

 

Fa vágódeszkák

 

A FA-TIME Hungary által készített vágódeszkák különleges vágódeszkák. Lehet használati tárgy vagy akár a konyha dísze. A vágódeszkák más és más fafajtákból készülnek, japán akácból, kőrisből, gőzölt kőrisből és édenből, de gyakran ezek keverékéből születnek alkotásaink.

 

A formatervezett, prémiumminőségű vágódeszkák színkombinációját a fafajták eredeti színei és azok összhangja határozza meg. Minden vágódeszkát egyedileg tervezünk és kivitelezünk, ezért két teljesen egyforma vágódeszka nem létezik, csak két nagyon hasonló.

 

A hangszerformájú vágódeszkák kínálótálként is használhatók. Sajtok, húsok, felvágottak remekül mutatnak rajtuk, és nem utolsósorban maguk a vágódeszkák is különlegesek az egyedi formatervezés miatt. Kérhető gitár-, szaxofon-, hegedű- és trombitaformákban, akár gravírozással is.

 

A szív a kedvesség, a szeretet jelképe. Ahogy a finomságok elkészítése is szívből fakad, szeretettel tálaljuk nap mint nap a család elé az ínyencségeket. Miért ne tennénk ezt szív alakú vágódeszkán?

A késsel együtt forgalmazott vágódeszkák igazi különlegességnek számítanak, praktikusak, mert nem kell a kést keresgélni, hanem azonnal kéznél van.

Mozaik vágódeszkák apró, pici darabokból és különböző fafajták ötvözetéből születnek. Izgalmas színviláguk miatt annyira közkedveltek.

 

Fa vágódeszka tisztítása

 

A fatermékek különleges tárgyak, és a tisztításuk sem mindennapi módszerekkel ajánlott. Ha odafigyelünk rájuk, sokáig konyhánk ékességei maradnak.

Tisztításuk mosószeres viledával ajánlott, és tárolni kizárólag tiszta, száraz állapotban javasolt.

Ha azonban nem szeretnénk mosószert használni, van néhány tippünk, melyekkel egyszerűen tisztán tarthatja a vágódeszkákat.

Ecetes szivaccsal törölje át használat után, majd szárítsa meg. Ha nem kellemes elviselni az ecet szagát, ugyanazt a hatást lehet elérni citrommal is. Félbevágott citrommal átkenve a vágódeszkát, majd megszárítva már mehet is a helyére. De citrom helyett megteszi a só is, egy evőkanál sót kevés vízzel elvegyítve, majd bedörzsölve vele a vágódeszkát szintén a fentiekhez hasonló tisztító erővel bír. Van még egy csodafegyver, ez pedig nem más, mint a teafaolaj. Antibakteriális hatása közismert, így kiválóan alkalmas a vágódeszka tisztán tartására is.

Hogyan rendelhet tőlünk?

Ha szeretne ajándékba vagy saját részre vágódeszkát vagy egyéb fából készült különlegességet rendelni, nézzen körül a webshopunkban. Itt adhatja le rendelését az egyes termékekre kattintva, majd a kosárban összegezheti azokat. Ha személyesen vásárolna inkább, akkor a Westendben nyílt Art műhelyben talál bennünket, de telephelyünkön, Bicskén is találkozhat termékeinkkel.

Vásároljon internetről vagy személyesen, nem fog csalódni termékeinkben!