" /> Blog 4. Ingás faliórák a webáruházunk kínálatában - Fa ajánd
Blog

Blog 4. Ingás faliórák a webáruházunk kínálatában

2020.11.25 18:21
Blog 4. Ingás faliórák a webáruházunk kínálatában

Ingás faliórák a webáruházunk kínálatában

Az ingás faliórának régen nagy divatja volt, ám manapság kevés ilyen faliórát találunk. Ha mégis, akkor igazi különlegességnek számít, melyet érdemes megcsodálni, és nem csak a nosztalgikus élmény miatt. Nem is gondolnánk, milyen sokféle kivitelben lehet beszerezni ma is ilyen gyönyörű, egyedi szerkezetű faliórákat.

Galileo Galilei 1650-es években alkotta találmánya óta egészen az 1930-as évekig az ingaóra volt a legelterjedtebb óra, hiszen szerkezetének köszönhetően rendkívüli pontossággal bírt. Köztereken, állomásokon, gyárakban, de otthonokban is előszeretettel használták a mindennapokban, megkönnyítve vele mindenki életét.

 

Az ingás faliórák nyújtotta előnyök

Tudjuk, hogy ma már nem csak az ingás szerkezet ad pontos visszajelzést arról hogy hány óra van jelenleg, ám ezeknek a szerkezeteknek mégis különleges varázsuk van. A folyton mozgó inga monotonitása, ha elidőzünk felette, nyugtatóan hat ránk. Az óra látványa pedig vonzza a tekintetet, nem beszélve arról, hogy remek díszévé válhat a lakásnak vagy az irodának egyaránt.

Az ingás faliórák legtöbbször fából készülnek, gondos előkezeléssel és tartósítással. Vannak olyan ingaórák, amelyek megőrzik a fa eredeti színét és szépségét. Ezek a fatörzsből vagy ág metszetéből készült alkotások, és gyakran a fa kérge sem kerül le a gyártás során. Léteznek azonban olyan ingaórák is, ahol a fa alapanyagként szolgál csupán, és faragás által új értelmet nyer, valamint különböző színekben pompázik. Ilyen például a puzzle formájú színes, ingás falióra vagy a zebramintás, csíkos ingaóra.

Az ingaórák különböző fafajtákból készülhetnek: akácból, ezüstfából, juharból, kőrisfából, tiszafából vagy akár tujából is.

Ingaórák ezüstfából

Sokan nem is tudják, hogy az út szélén álló, tavasszal illatos virágot hozó, egyébként igénytelen és szívós, szinte bárhol megtalálható ezüstfa törzsének a belseje milyen gyönyörű. Az évgyűrűk tökéletesen rajzolódnak ki a fatörzsben, kezelve pedig igazán különleges látványt nyújt, újragondolva, ingás falióra formájában. Hozzá illő, aranyszínű díszes mutatóival és szintén arannyal bevont fém ingaszerkezettel egy rusztikus nappali vagy egy fehér falú iroda hangsúlyos és tökéletes kiegészítőjévé válhat. 

Az ingás ezüstfa óra szépségét kiemeli a mutatók és az inga egyszerű, ám mégis hangsúlyos színe és alakja.

 

Vidám és színes puzzle ingaóra

Puzzle darabkákból összeállított ingás falióra, melynek az ingája is egy kis darab puzzle forma, ami a napjait is megszínesíti, ha rápillant. Ilyen termékkel is szolgálhatunk Önnek, ha nem mindennapi ötletre vágyik, vagy szeretné színesebbé tenni a gyerekszoba falát, esetleg érdekes és hasznos ajándékot keres. 

Pácolt kőrisfából készül, és 3D formában rajzolódnak ki benne a puzzle darabok. Mintha egy befejezetlen színes kirakó darabkáit helyeznénk a falra, úgy mutatja az elmúló időt ez az ingaóra, ahol két puzzle darab keresi a helyét az inga szerkezetén.

Többek között ezt az órát és még számos egyéb fa ingaórát, illetve más, fából készült kiegészítőket, mint például különleges formájú edényalátéteket, egymásba pakolható, tárolós sámlit, kínálótálakat, faliképeket, dísztárgyakat vagy játékokat is rendelhet tőlünk.

A Bemutatkozás menüpontban  az  elérhetőség alatt alatt minden hasznos információt megtalál rólunk. Ha egyedi elképzelése van, azt is megvalósítjuk, és hogy még személyesebbé tegyünk egy-egy általunk készített tárgyat, egyedi gravírozással kérheti bármely termékünket.